Inspiraatiota kukkiin

hääkukka2.jpg

Tämän hetken hääkukissa innoittavat luonnollisuus ja runsaus. Vihreät ja rehevät puutarha -henkiset asetelmat inspiroivat useita. Väreinä ihastuttavat edelleen haaleat, sammuneet roosan ja persikan sävyt, rinnalla vahvat burgundyn ja lilan sävyt, sekä tulokkaina myös keltainen ja sininen. Makuja on niin monia kuin on morsiamiakin. Toiset haluavat trendikästä ajan näköistä kukitusta, toiset taas haluavat perinteikkäämpää ja jotkut jotain oikein räväkkää… Morsiuskimppu voi olla esimerkiksi muodoltaan rönsyävän ovaalin muotoinen tai raikkaan timantin muotoinen. Kesän trendinä vaikuttaa edelleen olevan kukkaniittyjen innoittamat boho-kimput. Myös yhden lajin kimput tekevät paluuta. Kimput viimeistellään kauniilla satiini- ja  silkkinauhoilla. 

hääkukka1.jpg

Hääpari voi miettiä yhdessä sopivaa budjettia ja kysyä kukkakaupassa, mitä sillä on mahdollista toteuttaa. On pareja jotka eivät välttämättä tiedä paljonko kukat yleensä maksavat ja näin saattavat budjetoida kukat liian alhaisiksi toiveisiinsa nähden. Kysy siis rohkeasti!

Kukittaja kannattaa varata muutama kuukausi ennen häitä. Kimpun teko onnistuu varmasti vaikka heti mukaankin, mutta kukittajat ottavat mieluummin tilauksen viimeistään muutaman viikon etukäteen, jotta voidaan varmistaa parempi valikoima kukkia ja tehdä mahdollisimman huoliteltu kokonaisuus.

hääkukka.jpg

Morsiamen kannattaa kerätä esimerkiksi pinterestiin tai vaikkappa puhelimeen omia ideakuvia toivomastaan kukituksesta. Suunnitelman ei välttämättä tarvitse olla valmiina palaveriin tultaessa. Kannattaa tutustua sitojan töihin, niin että kädenjälki miellyttää. Tekijän tyyli näkyy kimpuissa, halusi tai ei :) Keräämäsi kuvat auttavat floristia ymmärtämään paremmin millaista kukitusta olisi toiveissa. Ne auttavat myös budjetin kertomisessa, sillä kimppujen hinnat riippuvat kukista ja niiden runsaudesta. Kimpun ja muiden hintoihin vaikuttavat myös esimerkiksi muoto, käytetyt kukat, kukkien koko ja sesonki.

Ihania suunnitteluhetkiä!

-Ella

Joonas Piippola